Голямата битка между Тайсън Фюри и Франсис Нгану чука на вратата. Двете звезди ще излязат на боксовия ринг утре в Саудитска Арабия и ще спечелят рекордни приходи. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова. 

"Непобеденият Фюри, шампион на WBC (б.р.: Световен боксов съвет) в тежка категория скоро ще започне да се подготвя за двубой с Олександър Усик и двамата ще определят първия безспорен носител на титлата в тежка категория от 23 години насам. Но преди това за Циганския крал има друго препятствие и трябва да излезе невредим от него, за да се изправи срещу украинската звезда. За Франсис Нгану битката ще е дебютна в бокса. Камерунецът се отказа от титлата на UFC в тежка категория, след като напусна MMA компанията през януари. Причината беше неразбирателство с Дейна Уайт именно заради хонорарите и забраната му да се боксира", каза Коларов, след което спомена и конкретни суми за двамата бойци. 

"Предполага се, че сега Нгану ще спечели 10 млн. долара, което е многократно по-голяма сума от всички приходи, които е спечелил от UFC. За сравнение, при защитата на пояса си срещу Сирил Ган, хонорарът му беше 600 хил. долара. Но според английските медии, Фюри също спечели най-високата сума в кариерата си. Циганския крал направи над 30 млн. долара от последната битка от легендарната трилогия с Дионтей Уайлдър. Сега според неговия добър приятел Дерек Чисора, печалбата за Фюри ще е 50 млн. долара, което е абсолютен рекорд за него", каза Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за битката, за дебюта на Александър Везенков в НБА и за още интересни теми от света на спорта. 

Снимка: БГНЕС