Ясни са наградните фондове, които ще спечелят Антъни Джошуа и Франсис Нгану. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

"Според Forbes Джошуа ще вземе 50 милиона долара, докато за Нгану са предвидени 20 млн. долара. Това е двойно повече от дебютния боксов мач на Нгану срещу настоящия шампион на WBC (б.р.: Световен боксов съвет) – Тайсън Фюри. И логично сега бившият шампион на UFC ще спечели рекордни приходи. Но не така стоят нещата при Джошуа. Той е взимал по-големи хонорари от реваншите си с Олександър Усик (81 млн. долара) и Андри Руис-младши (75 млн. долара). Отделно Джошуа и Нгану ще спечелят още от бонуси и от продажби на пей-пър вю права", каза Коларов.

Но кога ще се проведе голямата битка. "Датата е ясна – 8 март и ще бъде от 12 рунда. Спектакълът се пада петък, защото през уикенда ще се проведе Гран при на Саудитска Арабия, което ще е второто състезание от новия сезон във Формула 1", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за битката, както и за началото на Australian Open. 

Снимка: БГНЕС