Селекционерът на испанския национален отбор Фернандо Йеро не скри разочарованието си след загубата от Русия с дузпи в 1/8-финалите на световното първенство. 

"Сега се чувстваме както всички испанци тази вечер. Ние пристигнахме с големи амбиции. Не бива да се говори, че сме се пречупили – няма колапс. Има тънка линия между победата и поражението. 

Когато момчетата излязоха на терена, аз им казах: излизате за удоволствие, ние сме готови да се състезаваме с всеки отбор. Трябва да напуснем полето с високо вдигната глава. Всичките 23 човека са професионалисти и за мен бе удоволствие да живея с тях няколко седмици.

Това е добър опит. Знаехме, че мачът няма да е лесен, но вкарахме гол и поведохме. След това настъпи етап, когато и на нас ни вкараха. Русия добре действа при статичните положения, както и във въздуха. Не обвинявам никого. 15 играча се раздадоха напълно. 

Но ние нямаме слаби страни. Никакви упреци! Това е футбол, какво толкова? Ние повече владеехме топката, повече стигахме до наказателното поле. Тези, които познават футбола, знаят също така, че трябва да бъдем и ефективни. Това е лотария и в нея не ни провървя", заяви Йеро.