Капитанът на германския национален отбор по футбол Мануел Нойер няма съмнение, че ще може да играе ефективно на Мондиал 2018, без да се опасява от евентуално четвърто счупване на костица на стъпалото. 

Той беше включен в окончателния състав на германския национален отбор, въпреки че почти пропусна последния сезон, като получи тежка травма през есента. В същото време стражът на Байерн Мюнхен увери, че се  намира в нормални взаимоотношения с конкурента си от Барселона Марк-Андре тер Стеген.

"Не се притеснявам. Няма по-голям риск за мен, от който и да е друг играч. При всички има риск. Винаги съм очаквал да играя на световното първенство. Убеден съм, че ще издържа на темпото и искам да играя възможно най-много мачове", заяви Мануел Нойер.

"Всеки иска да бъде титуляр. Марк-Андре направи добър сезон в Барселона и е много важно подкрепление за нашия отбор. Между нас няма проблем, всеки ден си помагаме и разговаряме."

"Много съм доволен от актуалното си физическо състояние и представянето си. Всяка тренировка е тест за мен. Преди всичко ми е жал за Бернд Лено, който остана извън състава за мондиала. Селекционерът взе решение да заложи на двама вратари без игрова практика, но това е негов избор."

"По време на рехабилитацията винаги имате добри и лоши моменти. Бях оптимист и видях целта. Знаех, че ще успея да се възстановя. Без положителните мисли нямаше да имам нужната мотивация, за да успея. Представях си как играя на трето световно първенство и картините в главата ми успяха да ми помогнат", допълни Ману.