Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт не скри вълнението си от победата с 2:0 над Швеция, която прати "Трите лъва" на полуфинал на световно първенство за първи път от 28 години.

"За мен е невероятна привилегия да бъда мениджър на Англия, да успея да изведа този отбор толкова далеч. Познавам хората, които са постигнали подобно нещо в миналото, изключително много ги уважавам.", започна Гарет.

"Преди този мач ние искахме да останем тук още една седмица. Изключително съм горд от това, което направиха играчите и всички в щаба на тима. Играхме срещу опонент, чиито качества са ясни и чиято съвместна работа понякога беше прекалено много, за да се справим през годините."

"За да спечелим мач като този трябваше да се отдадем напълно емоционално и физически. Това беше тест за този млад отбор, който пораства пред очите ни. Ние сме отбор, който все още се подобрява, но знаем къде сме. Имаме успех, защото всички работят много упорито на терена."

"Тук сме, защото хората, които са в отбора като Кейхил, Джоунс, Уелбек, Бътланд са истински професионалисти и не престават да подкрепят отбора. Дори ако нямат толкова игрово време, колкото биха искали, те са една от причините, поради които сме там, където сме в момента."

"Шансът да свържете всички хора чрез футбола и да промените начина, по който те се чувстват, е невероятно. Със сигурност в страната всички празнуват, но усещането за гордост и удовлетворение на терена е достатъчно за нас."

"Пикфорд е прототип на модерния вратар. Броят на докосванията, които правите с краката, е изключително ценен в модерната игра, особено в европейския и международен футбол. Спасяванията, които направи днес, бяха изключително важни. За да можем да играем по начина, по който искаме и да се движим напред, се нуждаем от силни вратари", добави специалистът.