Нападателят на колумбийския национален отбор Радамел Фалкао взе своя личен реванш, след като се разписа във вратата на Полша за успеха снощи с 3:0 в група Н. Победата върна надеждите на Колумбия за класиране напред, но отборът се нуждае от успех над Сенегал в последния си мач.

"Мечтаех от дете да вкарам гол на Световно първенство и ето, че се случи", коментира Фалкао, цитиран от Франс Прес.

"Доволен съм от победата, от играта на отбора, от всички мои съотборници. И разбира се, много се радвам, че успях да се разпиша. Много дълго го чаках този момент и ето, че е факт."

"Най-важното обаче е, че спечелихме и победата е много добре изработена с игра, с добър футбол, с добра битка. Колумбия показа, че като отбор може да се надява на нещо повече на това Световно първенство."

"Днес показахме, че имаме играчи, които могат да извадят всеки един мач от застоя, да наклонят везните в наша полза. Това са момчета като Хамес Родригес, като Кинтеро и Куадрадо. Накратко казано, имаме хора, които могат за кратък момент да се намесят в мача. Сега малко ще се възстановим и започваме да мислим за мача в четвъртък със Сенегал, който да ни даде класиране за следващата фаза".