Аржентинският идол Диего Марадона обвини ФИФА в бутане на Англия срещу Колумбия снощи. 

Трите лъва бяха на прага на ново отпадане, но все пак успяха да стигнат до 1/4финалите, печелейки за първи път в историята си след дузпи. 

„Бесен съм, защото когато говорих за първи път с президента на ФИФА Джани Инфантино той ми каза, че ще промени всичко, че крадците вече ги няма. Нищо подобно. Сега видях една грандиозна кражба на терена и играчите на Колумбия изобщо не са виновни“ заяви Марадона. 

„За мен е напълно ясно, че съдията Гайгър, който преди време измисли дузпа за Бразилия и бе наказан за 6 месеца, подкрепяше англичаните. При дузпата за Англия не само че нямаше дузпа, но Кейн направи нарушението. Реферът обаче не искаше да види нищо. Защо не се консултира с ВАР? Искам да се извиня на колумбийския народ, защото във ФИФА отново има крадци“ добави аржентинската легенда. 

Интересно е, че Марадона сега обвинява съдиите в нечестност, явно забравил случилото се през 1986-а година, когато абсолютно нарочно вкара гол с ръка, който не бе забелязан от рефера и Аржентина елиминира Англия по скандален начин.