Арсенал - Манчестър Юнайтед, среща от 21-вия кръг на Английската Висша лига, стадион "Емирейтс", начало: 19:30 българско време.

Прогнозата на Gol.bg

Арсенал посреща Манчестър Юнайтед в голямото дерби от 21-ия кръг на Висшата лига.

"Артилеристите" стартираха сезона трудно, но в последно време са един от отборите в най-добра форма в Лигата и логично се изкачиха до горната част на таблицата с класирането. В последните си шест срещи Арсенал спечели 18 от 16 възможни точки, като в тях е допуснал и едва две попадения във вратата си. Единственият проблем в състава на "топчиите" ще бъде отсъствието на голямата звезда на тима Пиер-Емерик Обамеянг. Той пропусна последните два мача на отбора, тъй като спешно се прибра у дома, за да се грижи за болната си майка.

През седмицата Ман Юнайтед допусна шокиращо поражение вкъщи от последния в класирането отбор на Шефил Юнайтед и сдаде първото място на градския си съперник Ман Сити. Въпреки това "червените дяволи" продължават да бъдат отбора в най-добра форма като гост. В последните 17 гостувания тимът няма поражение, като е спечелил 8 от тези двубои.

В последните 10 директни срещи домакините имат 4 победи, Юнайтед е с 3 и 3 пъти са завършили наравно.

Букмейкърите определиха гостите за лек фаворит в двубоя, като коефициента за техен успех е 2.45, а победа на Арсенал се оценява на 2.80 пункта. Равният се котира на 3.50.

Нашата прогноза е, че Юнайтед в никакъв случай няма да изглежда толкова беззащитно, както срещу "остриетата". В този мач отборът ще има много повече възможности да демонстрира убийствената си ефективност на контраатака. Пространства ще има, а това е предпоставка да станем свидетели на резултатен двубой. Логично е да се потърси вариант с "и двата отбора да отбележат гол", както и Манчестър Юнайтед да отбележи над 1.5 гола в срещата.

Прогноза: Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:2