"Бях решил да не отварям тази тема, защото ще тръгне като снежна топка, но този конгрес беше много лош конгрес, по простата причина, че имаше много купени гласове".

"Сигурен съм, подготвил съм някои неща, чакам само нахалството им да отиде то N-та степен, защото наистина това, което каза Лечков, в тоалетните привикваха хора от малките клубове".

"Между 2000 и 3000 лева е предложението. Имам хора, които са готови да докажат, че са им предлагани пари. Това става в деня на избора, в тоалетните на НДК“.

Това обяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов пред БНТ по повод извънредния конгрес на БФС във вторник, на който Борислав Михайлов спечели пети мандат за президент на централата.

Изборът на Михайлов ще бъде оспорван в съда от екипа на Димитър Бербатов, тъй като от там твърдят, че не е спазен Уставът на БФС при обявяването на Михайлов за победител с 241 гласа, което е повече от половината гласували, но не и повече от половината регистрирани за участие.

„Да, убеден съм, че Борислав Михайлов е избран на първи тур. Всички тук сме нормални хора, когато избират един човек, когато го избират 500 човека, той трябва да бъде избран с 251. Ако са се записали 550 човека, но 50 не са гласували, те не могат да влизат в този кюп“, коментира Стефанов.

"Когато решиха да имат представители за броенето. Това беше направено да се види дали хората, на които са дали, са гласували за тях. Не мога да си обясня. Това не са Бербатов, Стилиян и Мартин, това са хора около тях", допълни Стефанов по повод твърдението му, че са купувани гласове по време на конгреса.