Руският котарак Ахил, който стана известен гадател на футболни мачове покрай Мондиал 2018, отново влиза в ролята на оракул. Той ще предсказва изходът на мачовете и на Евро 2020.

"С благодарност приехме предложението. Без съмнение Ахил ще отвърне с пълно съгласие!", коментира пиарката на ермитажните котки Мария Халтунен.

Ахил навярно ще предсказва всички мачове, а не само онези, които ще се играят в Санкт Петербург.Собственичка на котарака Анна Кондратиева и леко притеснено, защото косматкото е много ангажиран. Той участва в конкурса-преброяване на музейните котки в Русия, периодично посещава детски болници и хосписи за възрастни.

Ахил стартира гадателската си кариера през 2017 година по време на Купата на конфедерацията. Сътрудниците на музея се спряха на него заради аналитичните му способности. Освен това му помага и глухотата, която не го разсейва по време на публичните му прояви. 

Хищникът позна три от четирите крайни резултата от мачовете на турнира в Санкт Петербург. Сред тях бяха мачовете на откриването и финала. Заради световното той дори беше преминал фитнес програма, за да свали излишните мазнини по тялото си. На мондиала той започна с 4 точни прогнози, но след това сбърка останалите четири мача.