Турция и Италия откриват Евро 2020 на стадион "Олимпико" в Рим.

Мачът започва в 22.00 часа и може да се проследи на живо в Gol.bg.

Станаха ясни и титулярните състави на двата отбора. Селекционерът на турците Шенол Гюнеш залага в центъра на защитата на Мерих Демирал и Чаглар Союнчу. Атаката повежда Бурак Йълмаз, а зад него ще играе голямата звездата на отбора Хакан Чалханоглу.

Сред избраниците на Роберто Манчини няма изненади. В отбрана ще действат опитните Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи, а напред спецът залага на Доменико Берарди, Лоренцо Инсиние и Чиро Имобиле.

 

Според мнозина специалисти турците са сред скритите фаворити на турнира, защото притежават отличен отбор, който в квалификациите не загуби от световния шампион Франция – 2:0 у дома и 1:1 в Париж. После "Лунните звезди" направиха равенства 3:3 с Германия и Хърватия в контроли, а през март разбиха Нидерландия с 4:2 в световна квалификация. Последните два мача между Турция и Италия бяха приятелски и завършиха 1:1, а на Евро 2000 отново бяха в една група и "Адзурите" се наложиха с 2:1. 

Формата на Турция: Общо 5 победи, 4 равенства и 1 загуба в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 4 победи и 4 равенства в последните 8 домакинства.

 

Формата на Италия: Общо 8 победи и 2 равенства в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 3 победи и 1 равенство в последните 4 гостувания.

Директни мачове: В последните 2 директни срещи домакините нямат победа, гостите нямат победа и 2 пъти са завършили наравно. Като всички изиграни срещи са на терена на сегашните гости от Италия.

Гледайте мача на живо от този линк