Италианският национал Мануел Локатели призна, че никога няма да забрави един специален мач в кариерата си - победата на “Скуадрата” с 2:0 като гост на България. Във въпросния двубой халфът на Сасуоло се появи като резерва и отбеляза втория гол за успеха - негов първа с фланелката на “Адзурите”. “Това е най-паметният момент в кариерата ми”, отсече юношата на Милан.

Халфът започна като титуляр при успеха на Италия с 4:0 над Чехия и се очаква да бъде сред основните играчи в селекцията на Роберто Манчини за Европейското първенство. 23-годишният халф вече е изживявал емоцията да играе на първенството на Стария континент, но с младежкия национален отбор на Италия.

“Вълнуващо е да правиш големи стъпки. Виждаш каква е тръпката на Европейско първенство за младежи, но сега ще бъде много по-трудно. Ще бъде невероятна емоция. Имал съм и преди много незабравими двубои - заедно с играчи като Джанлуиджи Донарума, Николо Барела, Патрик Кутроне.

Най-голямото ми разочарование е загубеният финал на Европейското за юноши под 19 години от Франция. Бяхме наистина много добър и обединен отбор, но Килиан Мбапе ни спря”, каза Локатели, който има 10 мача за Италия.