Класиране за 1/8-финал след само два мача и втора поредна победа с 3:0. Не бихме могли да искаме повече от Италия на Роберто Манчини. 

Който от тази позиция може да прецени дали не е по-изгодно да завърши втори в групата, избягвайки по този начин Белгия на четвъртфинала и Франция на полуфинала. 

В спорта никой не обича да бъде изпреварен от може би по-слаб съперник, но сметките винаги са съществували. И дали би било честно да го искаме от футболисти, които ни направиха щастливи със страстта, с която играят? 

По-скоро не, Манчини и неговите момчета искат да победят Уелс и да завършат първи в групата, затвърждавайки впечатлението, че са една от най-вълнуващите селекции в нашата близка и далечна история.

След като минимизирахме първо Турция, а след това и Швейцария, е уместно да вярваме, че дори белгийците и французите не са непреодолими препятствия. Прекрасно е да се мисли, че си се справил с най-добрите, вместо да си създаваш удобни обходни маршрути към трофея.

Европейското първенство току-що започна и вече сме се класирали. Но не сме доволни. Искаме най-силните, защото, продължавайки по този начин, само така можем да ги победим.

Джанкарло Падован, Калчомеркато

Превод на "Тема спорт"