Втора европейска столица пожела да бъде домакин на финала на Евро 2020 на 11 юли, след като стана ясно, че митичният стадион "Уембли" може да изпусне големия мач.

След Будапеща, сега и Рим протяга ръка към голямото събитие. Италианският министър-председател Марио Драги заяви, че финалната среща на Европейското първенство по футбол трябва да се играе във Вечния град, а не в Лондон. Причината е, че в момента има ръст на случаите с нови заразени с коронавирус в английската столица.

В същото време тенденцията в Рим е точно противоположна. Новината пък бе на първа страница на футболната библия на Апенините „Гадзета дело Спорт“. УЕФА също предупреди Англия, тъй като рестрикциите покрай COVID-19 задължават чужди фенове и гости да подлежат на 10-дневна карантина.

И докато Рим се опитва да открадне голямата вечер от Лондон, Италия се готви за визита именно на „Уембли“, пише "Труд". В събота безгрешните „адзури“ се изправят срещу Австрия, спечелила второто място в своята група след 1:0 над Украйна. Балансът на двата тима преди 1/8-финала е 16:11 в полза на четикратния световен шампион.

Снимка: БГНЕС