Европейският шампион Италия ще играе срещу Испания тази вечер в Милано в първия полуфинал от турнира Лига на нациите. В другия двубой в четвъртък в Торино се срещат Франция и Белгия. Под ръководството на селекционер Роберто Манчини италианците са в рекордна серия от 37 поредни мача без поражение.

"Това е важен турнир. Събрахме се онзи ден и нямахме много време за подготовка за мача с Испания, но това важи и за останалите отбори, които достигнаха до полуфиналите. Предстоят мачове между четири от най-силните състави в Европа. За нас ще бъде важно да изиграем два силни мача и да опитаме да се подобрим като отбор", коментира Манчини, цитиран от БНР.

"Искаме да продължим серията си, за да стигнем до финала. Целта ни е тази поредица да продължи колкото се може до-дълго, след декември 2022 година, ако е възможно", продължи наставникът, който говори за финалите на Мондиал 2022 в Катар, които ще се състоят през ноември и декември догодина.

Италия надделя над Испания с дузпи на полуфиналите на Евро 2020 на „Уембли“, като иберийците създадоха доста проблеми на съперника с доброто и продължително владеене на топката. "Испания изигра най-добрия си мач на европейското първенство срещу нас. Създадоха ни много проблеми с владеенето на топката, но те са майстори в това отношение, защото практикуват този стил на игра от 20 години. Страдахме, въпреки че двата отбора имаха сходно количество добри положения за гол в онази среща. Със сигурност трябва да изиграем страхотен мач, ако искаме да победим", призна Манчини.

Той няма да може да разчита на двама от основните си нападатели Чиро Имобиле и Андреа Белоти, които отпаднаха заради травми. "Имаме известни проблеми в атака заради отсъствието на основни играчи от Евро 2020, но разполагаме с двама младоци в лицето на Джакомо Распадори и Мойс Кийн. Ще се постараем да ги използваме по най-добрия начин", обясни италианският селекционер.