Във вторник ще бъдат изиграни последните двубои от група D на европейското първенство по футбол.

От 22:00 часа наше време на „Уембли“ в Лондон играят Англия и Чехия, а на „Хампдън Парк“ в Глазгоу се срещат Шотландия и Хърватия. В класирането водят Чехия и Англия с по 4 точки, а Хърватия и Шотландия са с по 1 точка.

Победителят от двубоя на „Уембли“ ще заеме първото място в групата, а при равенство Чехия ще оглави класирането заради по-добрата си голова разлика.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обяви, че Джордан Хендерсън и Хари Магуайър ще вземат участие в срещата. Двамата дълго лекуваха травми и все още не са играли на Евро 2020, предава БНР. В същото време все още не е ясно дали Бен Чилуел и Мейсън Маунт ще бъдат на разположение на специалиста. Както е известно, двамата са изолирани, след като стана ясно, че те са имали близки контакти с халфа на Шотландия Били Гилмор, който пък бе диагностициран с коронавирус.

Ако Англия спечели, ще остане на играе на осминафинал в Лондон и ще играе срещу втория от група F, където са Франция, Германия, Португалия и Унгария. Ако тимът на Саутгейт остане на второто място ще пътува до Копенхаген, където ще играе с втория от Е, в която са Швеция, Словакия, Испания и Полша.

В Глазгоу победителят ще събере 4 точки, което би класирало отборът, който постигне успех дори на второто място, но и ако остане трети със сигурност ще продължи на осминафинал, защото третите отбори в две от групите - Финландия и Украйна са с по 3 точки.