Нападетелят на Чехия Патрик Шик обясни, че се чувства добре и че има само леки трудности при дишането, след като носът му беше разбит с лакът при равенството 1:1 с Хърватия на Евро 2020 снощи.

"Добрата новина е, че носът ми не е счупен. Просто имам оток и кръвонасядания. Имам единствено проблеми с дишането", обясни голмайсторът на първенството до момента.

Шик падна на тревата след удара на защитника на хърватите Деян Ловрен, което донесе дузпа на тима му след преглед на ситуацията с ВАР. Но дори и капещата кръв по лицето му не попречи на Шик да се засили и да изпълни дузпата, с която да открие резултата през първото полувреме. Хърватия изравни четири минути след началото на второто полувреме, когато Иван Перишич се измъкна от Владимир Цоуфал и изравни. Чехия води в група D въпреки равенството, а в последния си мач в нея ще срещне Англия, като двата отбора ще определят и победителя в групата.

"Ние имаме четири точки, което е много добра позиция за нас. Наясно сме, че Англия имат голяма класа като отбор и няколко много силни индивидуални звезди. Но трябва да отбележим, че в първите си мачове не създадоха кой знае колко много положения. Може би имат някакви проблеми в атаката. Но каквото и да е, винаги е трудно да се играе срещу тях", добави Шик.