Представянето на Испания отново даде повод за много критики в местните медии. Фуриите до момента разочароват на Евро 2020, а като основен виновник за неубедителните резултати е сочен намразеният от всички селекционер Луис Енрике. 

Критиките към специалиста от фенове и медии вече заливат общественото пространство, а в Мадрид му отмъщават по всякакъв начин за решението да не вземе нито един играч от Реал на първенството. 

„Алармите са включени в испанския отбор, защото срещу Полша играта бе далеч по-слаба в сравнение с мача срещу Швеция - пише „Марка”. - Фуриите правят безсмислени пасове, защото им липсва острота и вертикалност, а в същото време се допуска съперниците твърде лесно да стигат до положения пред вратата на Симон”.

Футболистите продължават да се оправдават с лошото състояние на терена на „Ла Картуха” в Севиля, но в същото време това по никакъв начин не умилостивява претенциозните фенове. Близо 90%, които гласуваха в анкета на "Марка", поставиха най-ниската възможна оценка на Лучо и отбора, а в допитването участваха над 80 хиляди души, пише "Тема спорт". 

Вестник AS също не пести критики към селекционера: „Лучо виси на косъм и във федерацията вече има дълбока загриженост от опасността хората да се отрекат от националния отбор. Топката е в корта на президента Рубиалес, който гледа как проектът на треньора е на път да се разпадне. На феновете им писна не само от лошите резултати, но и от странните решения на Енрике, който продължава по никакъв начин да не се вслушва в мнението на другите”.

Фенове, които бяха интервюирани пред стадиона в Севиля, се прибраха у дома с горчиво чувство след 1:1 с Полша. Те не разбираха много неща, защото липсваше обичайното - решителен удар. Мнозина предсказаха ранно отпадане за отбора, а други директно призоваха за оставката на Луис Енрике: "Харчим парите си, за да понесем това! Луис Енрике вън, той е виновен", беснеят привържениците.