Настръхващо заглавие постави на новината си за полуфинала между Испания и Италия испанският „Марка” – „Испания плаче от величие”.

В коментара за италианскта победа с дузпи се казва, че Испания е спечелила страхотен отбор на това европейско първенство. След като всички проблеми от началото бяха преодолени – заболяването от Ковид 19 на капитана Бускетс, измъкването от група Е само с една победа и две равенства, отборът загуби с чест, казвайки най-несправедливо "сбогом": „Първоначално можехме да кажем, че Италия са по-добри, но ние бяхме отбор, толкова млад, колкото и ентусиазиран, устойчив. Луис Енрике беше смел, както винаги. В новия му план срещу Италия липсваше само голът, тъй като е безспорно, че астуриецът бе в основата на този отбор практически и до максимум, трудно е да си представим по-добро развитие на тези играчи от видяното. Неуспехите на Олмо и Мората не опетниха турнира, който винаги ще си спомняме с гордост”.

„Мората се появи точно в момента, когато Испания имаше най-голяма нужда от него, за да направи асистенцията с Олмо и да завърже полуфинала, спасявайки живота на отбора, карайки цяла държава да крещи в унисон, включително и критиците. Страхотен гол за тези, които погребват предразсъдъците и разклащат етикетите, и то срещу Бонучи и Киелини, същите, които го изядоха преди 5 години, а сега бяха изядени. Но футболът винаги дава противоречиви изяви по Макиавели на този играч и грешката му при дузпата осъди Испания на елиминация. Той трябва да плаче, защото футболът беше много несправедлив към него на "Уембли", се казва още в коментара, цитиран от Труд.

"Осемнадесетгодишен, но играещ полуфинал срещу четирикратен шампион на „ Уембли“ , сякаш е на парти с приятелите му в Тегесте. Просто Педри на сцената със своята тънкост и интелигентност на играта. Друг, който бродираше на терена, е Дани Олмо заради присъствието си в почти всички опасни действия. Започна като фалшива „9“ и беше смазката за офанзивната игра. Той заслужаваше да отбележи при дузпите, но пропусна. Тази грешка не засенчва цялостното му представяне. Страхотна игра от Дани, още един млад мъж, на когото ще се радваме дълги години в националния отбор. Испания беше по-добра, но старата Италия беше поставена на върха от Киеза. Балансът в защита на Испания не беше лош, но Лапорт беше мек при центрирането на Италия и опитът за гол на Киеза завърши в мрежата на Унай. Мората в крайна сметка влезе, за да изравни".  

Испанската преса оценява представянето на своя тим. И колкото и да е тежко, Испания наистина заслужава да плаче от величие.

Снимка: БГНЕС