Италианските медии изразяват радостта си от класирането на тима на финала на ЕВРО 2020 след победата с дузпи над Испания на полуфиналите. „Газета дело Спорт” излезе със заглавие: ”Италия, ти си на финал! Опитомихме Испания на дузпи, каква красива приказка!”.

„Финалът! Италия отново лети, мечтата продължава, Италия е на финала на европейското първенство. Нека го напишем отново, защото е красиво - Италия е на финала на Евро 2020. В неделя ще се завърне на „Уембли” и ще играе за трофея в края на едно необикновено пътешествие. Англия или Дания, който и да е съперникът. Това беше полуфинал в черно-бяло с голове на Киеза и Мората, но беше боядисан в бяло, червено и зелено след повече от 120 минути страдание, страст и сърце, срещу велика Испания, която може би заслужаваше повече. Вместо това дузпите провалят на Ла Роха, след като й помогнаха срещу Швейцария”, пише "Труд".

В новината се казва още, че при 0:0 е изгряла звездата на Педри: „Тийнейджърът Педри изглежда ще смени епохата Бускетс. А Испания никога не се предава, ДНК-то й се състои от доминиращи гени”. 

„Дузпите започнахме зле.  Локатели бе изяден от Унай Симон, но Олмо изрита топката още по-зле. Белоти проби леда, след това отбелязаха Морено, Бонучи, Тиаго и Бернардески. Дойде ред на Мората и този път той направи грешка. Жоржиньо приключи всичко с професорско изпълнение. „Синият” Уембли експлодира отново, окончателно, докато цялият син отбор изтича да се прегърне под италианския сектор. „Футболът се прибира вкъщи“, се опитаха да изпеят няколко пъти феновете на „Уембли” по време на мача. Една публика, която утре ще тласне Англия към финала. Може би, но първо има да бие Дания. И преди всичко - има нас, отново сме ние”, се радват италианските журналисти.

Снимка: БГНЕС