Силното представяне на Испания на Евро 2020 е накарало Кралската испанска футболна федерация да реши да удължи договора на селекционера Луис Енрике. То ще се случи веднага след като „Ла Фурия Роха“ си осигури участие на Световното първенство в Катар догодина.

Новият контракт на бившия треньор на Барселона ще бъде до Европейското в Германия през 2024 г. Селекционерът се ползва с доверието на президента на федерацията Луис Рубиалес и той е решил, че иска да продължи да работи с Енрике.

Той ще остане верен на традицията, треньорите, стигнали до финалната четворка на голямо първенство, да получават като награда удължаване на договора.

Испания започна трудно Евро 2020 с две равенства с Швеция (0:0) и Полша (1:1). След това обаче „фуриите“ навлязоха в ритъм и победиха последователно Словакия (5:0), Хърватия (5:3 след продължения) и Швейцария (1:1 и 3:1 при дузпите).

На полуфинала те отстъпиха на Италия след 1:1 след продължения и 2:4 след изпълнение на дузпи, но като цяло оставиха много добри впечатления с играта си на първенството.  

В квалификациите за Световното в Катар Испания е в група с Швеция, Грузия, Косово и Гърция. В момента Испания води в групата със 7 точки от 3 мача.