Сериозен скандал разтърси Франция преди старта на европейското. Килиан Мбапе все още се чувства обиден на коментарите, които Оливие Жиру направи след победата над България във вторник. Тогава той вкара два гола като резерва и след мача се оплака, че е получил прекалено малко пасове от колегите си.

Според RMC Sport Мбапе е бил толкова ядосан, че искал да даде пресконференция, но бил спрян от селекционера Дидие Дешан. Жиру се опитал да оправи нещата на тренировката в четвъртък, но звездата на "Пари Сен Жермен" останал недоволен.

Нападателят обяснил, че думите "просто избягаха от мен" и коментарите му били за повече от един играч, но Мбапе останал недоволен. "Понякога правиш пробив и топката я няма. Може би трябва да се научим да се намираме по-добре на терена", изтърси Жиру след успеха над нашите.

"Ако получаваш топката всеки път, когато я поискаш, няма как да стане. И нападателят постоянно казва - правя пробиви, ама халфовете не ми я дават. Халфовете пък ще твърдят, че проблема е в нападателите. Понякога пасът не идва, понякога е проблем на придвижване. Но това не е насомено към Килиан", каза пък Дешан, цитиран от "24 часа".

Дешан е накарал двамата да направят лична среща. Той се страхувал, че подобно поведение ще намали шансовете на отбора му на европейското. След това направил и събрание на целия отбор и обяснил, че всичко трябва да продължи, без да се гледа в миналото.

Франция е фаворит за европейското, ако обаче се запази мирът в отбора. По принцип понякога точно такива скандали развалят всичко, като изгонването на Никола Анелка преди световното през 2010 година, когато той се скара със селекционера Раймонд Доменек.

След събранието Жиру е накаран да прегърне Мбапе, след като получил две асистенции от него в малко мачле по време на тренировката. Но 22-годишният останал в лошо настроение. Франция играе първия си мач от европейското във вторник срещу Германия, а след това идват мачовете с Португалия и Унгария.

Снимка: БГНЕС