Само една дума представляваше заглавието на първа страница на най-големия френски спортен вестник "Екип". И тя гласеше: "Унищожени!" 

В анализа си изданието твърди, че "Франция е била твърде високо и оттам се е сгромолясала срещу Швейцария". "Беше невероятно, необикновено, странно - продължава "Екип". - Накрая останаха само сълзите в очите на феновете ни. Франция е действащият световен шампион, беше фаворит на Евро 2020 и получи най-тежката обеца на ухото."

"Невиждано фиаско - добавя вестник "Фигаро". - Има вечери на радост и мъка, които се помнят винаги. Но такъв провал е сред най-големите в историята на Франция."

Все повече гласове се чуват, че Дидие Дешан се е изчерпал като селекционер на "петлите" въпреки триумфа на Мондиал 2018, пише "Труд".  Също не са малко мненията, че легендата сбърка с връщането на Карим Бензема след шестгодишно изгнание и развали климата в отбора. 

Бивши национали на Франция твърдяха, че Дешан вече не може да се справи с егото на Килиан Мбапе. А ако "петлите" си търсят нов треньор, то той е наличен. Може би най-големият във френския футбол Зинедин Зидан е без отбор, след като напусна Реал Мадрид.

"Ние печелим заедно, губим заедно - изригна вратарят Уго Лорис, който спаси дузпа в редовното време при 0:1, но не и при "руската рулетка" в края. - Всички сме виновни за отпадането и никой не трябва да сочи с пръст към Мбапе."