В Германия се хванаха за формула, според която ще станат шампиони на Европа.

Тимът на селекционера Йоахим Льов започна с фалстарт финалната фаза на първенството със загуба 0:1 от световния номер 1 Франция. Бундестимът е рекордьор по титли на Стария континент с 3. Всички те идват при еднаква последователност след спечелване на световното.

Първата титла на планетата Германия печели през 1954 г. След това от втори опит бундестимът стига до европейската корона. Немците не проявяват интерес към участие на континенталните финали през 1960 и 1964 г. и стартират през 1968 г. Те стават шампиони на Европа 4 г. по късно.

През 1974 г. бундестимът отново се изкачва на световния връх. На Евро 1976 губи финала, но през 1980 г. титлата пак е негова. Германия става за трети път №1 на планетата през 1990 г.

2 г. по-късно губи финала на европейското, но го печели през 1996-а насред родината на футбола Англия. Бундестимът се пребори за последната си световна титла през 2014 г. в Бразилия под ръководството на сегашния треньор Льов.

На Евро 2016 германците загубиха в 1/2-финалната фаза от Франция. Ако последователността бъде спазена, би трябвало те отново да триумфират като шампиони на Европа в края на настоящото първенство.

В събота момчетата на Льов посрещат в Мюнхен победителя от последните финали Португалия. Победата срещу Кристиано Роналдо и компания е задължителна за бундестима, ако иска да продължи в елиминационната фаза на турнира.

През 2012 г. на европейското първенство в Полша и Украйна Германия би Португалия 1:0. 2 г. по-късно на световното бундестимът удари 4:0 същия съперник.

Материал на Константин Ботушаров, в-к "24 часа"