Психологическата война преди големия мач Англия – Германия започна. Великобритания обяви кошмарна новина за гостуващите фенове – никой от тях няма да бъде допуснат във вторник на „Уембли“. Причината са епидемиологините мерки, свързани с коронавируса. За да влезе германец на Острова, трябва да представи негативен PCR-тест и да бъде в 10-дневна карантина. Тя може да падне след други два отрицателни теста – на втория и петия ден. Датата на пристигане не се брои. Така всеки кацнал в Лондон в петък, можеше да излезе от карантина едва в сряда – деня след двубоя.

„Няма смисъл да пътувате, защото ще ви спрат на границата“, призоваха от германското посолство в британската столица. Същото се отнася и за семействата на германските национали. Започнали са тежки преговори поне половинките на футболистите да бъдат допуснати в страната и на стадиона. Политикът Михаел Тройер призова лично премиерът Борис Джонсън да вземе отношение. „Борис, отвори границите“, каза той, цитиран от "Труд".

Германските власти обаче също не предвиждат облекчения за феновете. Който е отлетял в четвъртък за Лондон и е може да гледа мача, при завръщане в родината си ще трябва да е в 14-дневна карантина. Страната се притеснява от новия вариант „Делта“ на короваривус, който върлува във Великобритания.
„Уембли“ ще посрещне 43 000 души на осминафинала. От тях 10 000 билета са за Германия. Те ще бъдат разпределени между хора, които постоянно живеят във Великобритания. По данни на Германия там са около 300 000 души, а само в Лондон – 50 000.

Снимка: БГНЕС