Германия срази Португалия с 4:2 в най-атрактивния мач на Евро 2020 до момента. Двубоят имаше огромен залог, защото Бундестимът изостана в резултата и се нуждаеше от победа, за да запази реални шансове за излизане от група "F".

Статистиката на Opta отбелязва няколко интересни моменти. Германия спечели последните 5 сблъсъка с иберийците на големи форуми, превръщайки се в кошмар за Кристиано Роналдо и компания. Няма друг отбор, срещу който Маншафтът да има пет поредни успеха на европейски или световни финали.

 

 

Португалия е първият отбор, който си забива два автогола в мач на европейски или световни първенства. В своя мач №67 на големи форуми Португалия получава четири гола в един двубой едва за втори път. Интересното е, че първият случай отново беше през 2014 година срещу Германия - 0:4.

 

 

Германия стана първият европейски национален отбор, който достига и минава границата от 300 вкарани гола на големи форуми. Попаденията им вече са 302. Германците никога не са губили мач на европесйко след аванс в резултата на почивката (2:1 за Маншафта след първите 45 минути днес).

 

 

 

 

Кай Хаверц пък стана най-младият реализатор за Германия на еврофинали. Героят от финала на Шампионската лига за изминалия сезон е едва на 22 години и 8 дни.