Кристиано Роналдо е Кралицата на драмата. Така голмайстор №1 в историята на еврофиналите бе определен от фенове в туитър заради симулация при загубата на Португалия с 0:1 от Белгия. Кристиано не помогна на родината си да защити титлата от Париж, но след толкова хвалби по свой адрес стана и за смях. През първото полувреме Роналдо симулира, но германският рефер Феликс Брих не се хвана. И както много „го болеше“, Кристиано стана и продължи да играе.

Може да го номинират за „Оскар“ – за най-грозна симулация във футбола“, написа запалянко във фейсбук. Фенът явно визира думите на Роналдо, който планира да холивудска кариера, когато спре да играе. Други потребители на социалните мрежи сравниха суперзвездата с Неймар. Бразилецът отдавна е прочут със своите театрални изпълнения на терена.

„Детето ми по-умело се опитва да излъже, че го боли – написа друг фен. – Срамно е да се хваща за лицето, след като нищо не се е докоснало до него.“

Коментаторът на германския канал ARD Том Бартелс каза кратко, цитиран от "Труд": „Заболя ме, когато видях това.“ А на трибуните в Севиля точно зад резервната скамейка на Португалия гледаше приятелката му.

Вероятно Евро 2020 ще е последно за Роналдо, тъй като на турнира в Германия трябва да е на 39 години. Неговата Португалия обаче не заслужи да спечели. От четирите си мача „мореплавателите“ триумфираха само в първия срещу Унгария – 3:0, като и трите гола паднаха в последните 10 минути.

На терена португалците стреляха и стреляха – общо 23 пъти. Без успех. Но с един „куршум“ Торген Азар вкара единствения белгийски гол точно преди почивката. Братът на мегазвездата Еден Азар вече е първият в страната с два поредни гола на еврофинали. След края много от португалските футболисти се разплакаха от мъка. А Белгия трепери за Кевин де Бройне. Голямата звезда на тима се контузи и не е сигурно дали ще е на линия за четвъртфинала срещу Италия.