Галерия

Антоанета Костадинова спечели първият медал за България от олимпийските игри в Токио. Тя завърши втора в дисциплината 10 метра въздушен пистолет от турнира по спортна стрелба.

Българката преодоля квалификациите с шести резултат, а във финала водеше до последния изстрел, но беше изпреварена от представителката на РОК Виталина Бацарашкина. 

Рускинята събра общ сбор от 240,3 точки, което е олимпийски рекорд, и заслужи златния медал, информира БНР. Костадинова остана на 0,9 точки след нея, а трета се нареди китайката Рансин Дзян с 218,0 точки.

Другата ни представителка в дисциплината - Мария Гроздева, не успя да се класира за финала. Двукратната олимпийска шампионка зае 43-о място, а след надпреварата потвърди официално, че Игрите в Токио ще са последното състезание в славната й кариера.

За Антоанета Костадинова това е първи медал в третото й участие на Олимпийски игри. 35-годишната състезателка от Търговище има осмо място от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година и девето от Игрите в Лондон през 2012 година.