Сребърната медалистка в Олимпийските игри Антоанета Костадионова коментира страхотното си представяне в дисциплината 10 метра въздушен пистолет.

Българката имаше аванс от половин точка преди последния си изстрел, но бе изпреварена от рускинята Виталина Бацарашкина.

"Много съм щастлива. Трудно мога да опиша всичко, което чувствам. В последния час след финала само плача. Изревах си сълзите сигурно за една седмица напред, от емоция, от вълнение. Боже, не мога да повярвам, че го взех този медал. Не ми трепна ръката, по-скоро мозъчните клетки отидоха на друго място. Виждах се на стълбичката, може би. Доволна съм от медала. След като успях да издържа до този последен изстрел, а това беше целта - да направя тези 24 изстрела. Явно Господ ми е отредил този медал за днес, така че аз съм повече от доволна. Първо емоцията ми започна оттам, че все пак се класирах за този финал, защото обикновено на пневматиката поне при мен това е пречката. След това самият финал не е проблем. Тренираме ги много финалите, получават ми се. Радвам се, че днес беше денят, в който Господ каза: "ОК, има един и за теб".

"През цялото състезание бях уверена, че ще вляза във финала. В последните ми състезания, в последните тренировки всичко показваше, че съм готова да го направя и всичко, което ми трябва е малко шанс. А днес имах шанс и късмет. Трудно е да се опише всичко, през което съм минала, защото през този час и 15 минути на огневата линия всякакви мисли ти минават през главата. Започнах добре, пробните бяха нормални. Първата серия успях да не я направя 94, което се получаваше в последните ми състезания, което не е много добър стимул в началото".

"Бях спокойна. Бях сигурна, че дори и с деветка ще стигна до финала, но все пак тази осмица като я видях...Излязох и първият ми въпрос към треньора беше: "Ще ми изяде ли тази осмица главата?".

"Посвещатам медала на моите дечица, на треньора ми, на съпруга ми, на семейството, но всички българи, на тези, които се радвам за мен, на тези, които не се радват, защото им доказах, че мога.Сега единственото, което искам, е да си почина. Парти ще има, когато се приберем в Търговище", каза Костадинова.

Галерия