„Кафето на Цура“ – това е най-известното място, където в село Върбица се гледа Олимпиадата. Там жителите му изживяват радостите от победите на тяхното момиче Стойка Кръстева. Чувството, което витае навсякъде е особено.

„Селото, сега е най-известното. С най-известната спортистка. Тук се събираме всеки ден, гледаме предаването по телевизията. Аплодираме я и се радваме. Всичко е много хубаво. Това е гордост за България“, споделя собственичката на кафенето, цитирана от БНР.

„Аз тази мила дама не я познавам. Проявявам много голям интерес към нейната спортна кариера. Очаквам, когато спечели златния медал да се прибере в село Върбица за да мога да й направя специален концерт. Той ще е благодарност за тома, че тя прослави България“, това обеща оперният певец Адриан Павлов, който е дебютант на Министерството на културата на Република България и ученик на Калуди Калудов и допълни:

„Дай боже, във всяко да имаме такива хора, които да се приберат от чужбина и да дадат нов облик и нов живот на малките селища в България.“

„Стойка Кръстева постави българския дух на пиедестал в Токио“, сподели Петър Василев. Съпругът на Стойка Кръстева – Борил е убеден:

„Тя никога няма да напусне България дори, ако някой и предложи по-колосална сума. Предлага ли са, но тя отказа. Ние сме едно цяло. И двама обичаме България. За това искам в Токио да чуем българският химн и всички големи държави да й станат на крака.“

Родителите и Керанка и Желязко са най-щастливи от успехите на Стойка Кръстева.

„Много се радвам. Заслужава, защото толкова години тя играе този спорт. Не съм преброила колко купи и медали има“, казва нейната майка, а баща й допълва: „Ако талантът е 1 процент, 99 процента са труд и воля. Аз знам колко труд и колко лишения е дала“.