Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос.

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на нашия верен читател и горещ привърженик на ЦСКА Росен Малчев, който се спира на актуалната тема за края на олимпийските игри и успешното българско участие там.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

Ето заради този огън и заради българския флаг през последните 17 дни един малък, но изцяло отдаден на мига български отбор изживя своето олимпийско приключение... и го сподели с нас.

Още от откриването на олимпиадата някак символично, чрез знаменосците на делегацията ни Мария Гроздева и Йосиф Миладинов, бе изграден мост между опита и успехите от предходните години от едната му страна и младостта и дръзновението от другата. И в унисон с мотото на игрите „Обединени от емоцията“ емоциите тук и в Токио вибрираха в синхрон.

Точно сега разбрах, че няма измислена маска на света, която може да скрие вълнението, радостта, разочарованието, тъгата, усмивката, надеждата… Защото очите говорят, говорят изразно и качествено. А сълзите допълнително засилват ефекта. Видяхме ги в очите на Антоанета Костадинова, на Дейвид Хъдълстоун, на Тайбе Юсенин, на Кирил Милов, на Ивет Горанова, на грациите от художествената гимнастика, на Христо Христов и още, и още.

Те дадоха всичко от себе си. Някои успяха да реализират труда си, други - този път не… Но всички се вълнуваха, вълнуваха и нас. И да – трите златни, сребърният и двата бронзови медала са видимият връх на тези усилия, под който се крият тонове пот, безброй контузии, отсъствие от близки и приятели и още, и още неща, за които тези пред екраните не се замислят.

Япония, известна като „страната на изгряващото слънце“ чрез телевизията ни показа и една непозната за нас гледка – чудните си и магичествени залези. И отново символично, точно на олимпиадата в Токио, за България изгряха нови и качествени спортни таланти - младата и настървена генерация от плувци, щангисти, стрелци и гимнастици, върху труда и усилията на които ще градим отбор за Париж 2024. А „залезът“ за Мария Гроздева, Ивет Лалова, Стойка Кръстева, Станилия Стаменова, Симона Дянкова, а вероятно и други ще краси спортната ни история по същия знаменит начин.

Затова сега, когато огънят угасна, а знамето е сгънато и грижливо прибрано за следващите изяви ще кажа… Всеки един загубен час сън през последните 17 дни си струваше и не съжалявам. Емоцията, която нашите спортистите ми дадоха и заряда, който получих, ще ми останат за дълго в спомените! Затова … благодаря!

Росен Малчев, специално за Gol.bg