Лионел Меси постави редица рекорди с гола си срещу Саудитска Арабия, но те със сигурност имат горчив вкус след поражението то Саудитска Арабия. Още със започването на мача звездата влезе в историята като първия южноамериканец, който е играл на 5 световни първенства.

До тук това бяха правили само Лотар Матеус (Германия) и Рафа Маркес и Антонио Карбахал (Мексико). Следващият който ще го постигне е Кристияно Роналдо.

С попадението в 10-ата минута от дузпа Меси даде аванс на гаучосите. ТАка той се разписа на четвърто световно първенство, нещо, което никой аржентинец не е правил. 

Дебютният му гол бе срещу Сърбия и Черна гора през 2006, после вкара и през 2014 (4) и през 2018 (1). На по три световни се разписаха Марадона и Батистута. Със седмия си гол на мондиал Меси се нареди четвърти по голове за Аржентина на световни след Батистута 10 и Марадона и Стабиле (8).

Загубата е първа за Аржентина от 2019 г. насам. Гаучосите бяха в серия от 36 мача без поражение и останаха на 1 мач от абсолютния рекорд на Италия (37). В тази поредица Аржентина пусна само 17 гола и имаше 22 сухи мрежи, но в рамките на 5 минути през второто полувреме инкасира два гола срещу Саудитска Арабия.