Вратарят на националния отбор на Мексико по футбол Гийермо Очоа заяви, че се чувства много мотивиран преди съботния мач от Световното първенство в Катар срещу двукратния носител на титлата Аржентина, когато ще се изправи срещу "магията" на Лионел Меси.

Очоа, който играе на пети Мондиал в кариерата си, беше герой на Мексико във вторник, когато спаси дузпа на звездата на полския тим Роберт Левандовски при равенството 0:0 в първия им мач от група "С".

Мексико може да елиминира фаворита Аржентина, ако вземе трите точки, след като южноамериканците претърпяха изненадваща загуба с 1:2 от Саудитска Арабия.

"Готови сме да се борим. Меси притежава магия. Той може да не прави нищо особено и в същото време само за минута може да реши нещата и да вкара гол", каза 37-годишният Очоа на пресконференция, съобщава "Ройтерс".

"Ще бъде страхотно предизвикателство. Ще бъде много сложно, но какъв по-добър момент от Световно първенство срещу един от най-добрите играчи в света и историята Меси, ако не и най-добрият", добави стражът.

Мексиканският капитан добави, че Мондиал 2022 в Катар е идеалната възможност да се пробва срещу най-добрите.

"Не ми харесва "хей, не искам да играя срещу този и онзи, защото е твърде трудно". Напротив, искам да играя срещу тях на Световно първенство. Искам да играя добър футбол и да ги победя", каза Очоа.

Мексико ще срещне Саудиатска Арабия в последния си мач от груповата фаза в сряда.