Селекционерът на националния отбор на Испания по футбол Луис Енрике няма притеснения за позицията на тима в група Е от Световното първенство в Катар след равенството 1:1 срещу Германия в неделя вечер. Съставът има 4 точки след два изиграни мача и е лидер във временното класиране.

„На теория това беше групата на смъртта“, заяви Енрике. „Ако ми бяха казали, че след равенството ще сме лидери и ще зависим от себе си, бих се съгласил. Равенство срещу Япония ни е достатъчно, но няма да спекулираме“, добави специалистът, цитиран от агенция ДПА.

„Да, жалко е, че не победихме, но трябва да сме щастливи, тъй като сме лидери в групата на смъртта. Когато бе изтеглен жребият, всички въздишаха от качеството, което тази група предлага. Състезанието е кратко, така че няма смисъл да говорим за калкулации. Ще преценим опциите си за стартовите 11 футболисти. Сега започва надпреварата за всичко или нищо. Това е нашата реалност, а целта ни е да сме първи в групата“, категоричен бе Луис Енрике.

„Германия трябва да мисли за победа срещу Коста Рика, който има добър състав. Може да сте сигурни, че ние ще играем за победа срещу Япония“, каза още селекционерът на испанския национален тим.

„Има разочарование сред футболистите. Чувството в съблекалнята беше малко странно. Можехме да се защитаваме по-добре, но равенството е справедливо бих казал. Можехме да спечелим, както и да отбележим решителен гол. Германия е футболна сила. Не може да отхвърлим възможността да спечелят Световното първенство, но ние им се опълчихме“, заяви Енрике на пресконференцията след двубоя.