Роберто Мартинес обяви, че напуска поста селекционер на белгийския национален отбор по футбол. За това той каза пред журналисти в четвъртък след мача срещу хърватския отбор.

Белгийците завършиха наравно 0:0 с Хърватия в мача от третия кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол и не успяха да се класират за осминафиналите.

"Това беше последният ми мач като старши треньор на отбора. Не подавам оставка, но договорът ми изтича и няма да бъде подновен", каза Мартинес пред журналисти.

Мартинес, 49-годишен, води националния отбор на Белгия от 2016 година. Под негово ръководство отборът спечели бронзовите медали на Световното първенство през 2018 година в Русия, което е най-доброто постижение в историята на отбора.

"Не е лесно да победиш отбор като Хърватия, но ние бяхме готови за спечелим, просто пропуснахме твърде много ситуации за гол. Тръгваме си с високо вдигнати глави", каза още Мартинес.

Гол.бг припомня, че преди него още селекционерите на още 2 държави овакантиха постовете си след отпадането на отборите им от Световното първенство – Иран и Мексико.