Неубедителната игра с победа над Канада засенчи всички проблеми в Белгия, но поражението от Мароко, след което носителите на бронзови медали от последното Световно първенство в Русия са изправени пред елиминация, отвори "кутията на Пандора", пише "Труд".

В лагера на Белгия националите са стигнали почти до бой, обяви френският вестник "L'Equip" три дни преди решителния мач с Хърватия. Напрежението избухнало, след като Тоби Алдервейрелд и Кевин де Бройне дадоха няколко изявления пред медиите.

След поражението от Мароко имало обиди, на ръба на физически сблъсък, а развалените отношения са сериозен проблем в селекцията, тъй като някои от националите не издържат, а френският вестник подчертава, че Де Бройне и Куртоа, Азар и Тросард не се понасят, а единствено Ромелу Лукаку се опитва да бъде посредник и да сплотява групата. Селекционерът Роберто Мартинес се опитал да вдигне отбора със спешна среща, на която обявил, че поражението от Мароко не е краят на света, че с победа осминафиналите са постижими.

Лукаку се опита да играе ролята на миротворец, но дали е успял, ще се разбере на мача с Хърватия. 

Снимка: БГНЕС