Бившият френски национал Тиери Анри е обявил пред ръководството на Белгийската футболна федерация желанието си да оглави представителния тим на страната след раздялата с досегашния селекционер Роберто Мартинес. Анри е помощник на Мартинес, който напусна поста след Световното първенство в Катар, предава БТА.

45-годишният французин не е кандидатствал официално за позицията, но е информирал шефовете на белгийския футбол, твърди белгийският вестник HLN.

Двама национали на Белгия Ромелу Лукаку и Тоби Алдервайрелд публично подкрепиха Анри да получи позицията на национален селекционер, а нападателят на Интер го нарече „идеалният“ наследник на Мартинес.

Тиери Анри бе част от щаба на белгийския тим, оглавяван от Роберто Мартинес, на два пъти и Лукаку вярва, че това му дава предимство.

„За мен Анри е следващият треньор на Белгия. Нямам съмнения“, заяви наскоро Ромелу Лукаку и добави, че французинът има уважението на всички футболисти.

Мнението на Алдервайрелд също е, че Тиери Анри би бил идеалното решение за настоящата ситуация.

Националният отбор на Белгия ще започне квалификациите за следващото Европейско първенство през март с двубой срещу Швеция.

Снимка: БГНЕС