Легендата на иранския футбол Али Даеи продължава да си има проблеми с властите в страната, след като изрази подкрепата си за протестите в страната, започнали след смъртта на младата иранска кюрдка Махса Амини за предполагаемо нарушение на строгия кодекс за обличане на жените.

Даеи, който е най-великият ирански футболист в историята и има 109 гола за националния отбор, което доскоро бе световен рекорд на национално равнище, преди да бъде подобрен от Кристиано Роналдо, заклейми бруталният отговор на властите срещу протестите в Иран в последните месеци, но това не мина без последствия.

Според агенция ISNA със съдебно решение са били затворени бижутерски магазин и ресторант на футболната звезда в Техеран. Това се случва, след като миналата седмица Даеи подкрепи идеята за стачка, лансирана от протестиращите.

"До съдебната заповед се е стигнало след кооперацията на Даеи с антиреволюционни групи в кибер пространството с цел нарушаване на реда и работата на пазара", съобщават от ISNA.

Даеи участва в легендарната победа на Иран над САЩ с 2:1 на Световното първенство през 1998-ма година, а върхът в клубната му кариера е престоят в германския колос Байерн Мюнхен.