Селекционерът на Мароко Уалид Реграги бе изключително развълнуван след победата над Испания с дузпи (3:0) на 1/8-финала на Световното първенство. Тимът му постигна историческо класиране за следващата фаза, където ще се изправи срещу Португалия. 

"Играчите бяха невероятни, показаха страхотна енергия и желание за победа. Те се защитаваха смело срещу един от най-добрите отбори в света при задържане на топката. Искахме да спечелим в редовното време, но знаехме, че имаме един от най-добрите вратари в света, така че бяхме уверени и при дузпите. Ние сме едно семейство и имаме невероятна подкрепа. Винаги съм казвал, че 11 човека започват мача, но други ще завършат. Подобен мач изисква много енергия и аз избрах групата от 26 футболисти именно с такава мисъл.

Преди Световното имаше подобни подмятания и съмнения в играчите, които са родени в Европа. Днес видяхте, че те всички са мароканци. Ако имат марокански паспорт, значи са мароканци. Аз съм роден във Франция, но не съм чул някой да се съмнява в любовта ми към Мароко", заяви Уалид Реграги.