Лидерът на хърватския национален отбор Лука Модрич утеши съотборника му в клубния отбор Реал Мадрид - Родриго. Модрич вярва, че бразилецът ще стане по-силен след решаващия пропуск от дузпа в четвъртфиналната среща между Хърватия и Бразилия на Световното първенство по футбол.

Родриго беше един от двамата играчи, които се провалиха от бялата точка, заедно с Маркиньос и Селесао отстъпи с 2:4 при дузпите.

Модрич знае как се чувства неговият 21-годишен съотборник в Реал Мадрид. Маестрото в полузащитата на Хърватия беше само с година по-възрастен, когато пропусна дузпа при загубата на Хърватия от Турция на четвъртфиналите на Евро 2008.

"Сигурен съм, че ще натрупа повече опит и сила, за да продължи. Той ще стане по-силен с всичко това. Може да се случи на всеки. Трябва да поздравим Родриго за това, че има силата и манталитета да изпълнява дузпи. Всеки може да се провали. Насърчих го. Разбирам се много добре с него и е жалко, че точно той пропусна", каза Модрич пред репортери след мача.

Модрич поздрави характера на своите съотборници.

"Със сигурност никой не очакваше преди световното първенство, че можем да стигнем дотук. Важното е, че между нас има доверие и отново имаме истински отбор с много добри млади играчи, които влязоха. Такава победа, сигурен съм, че дава повече увереност за това, което следва. Показахме още веднъж, че никога не се предаваме. Нашата вяра е огромна", коментира Модрич.