Защитникът на националния отбор на Франция по футбол Рафаел Варан сравни тима на Англия, който бе елиминира от "петлите" на четвъртфинал с отбора на Белгия преди 4 години.

"Това беше голям тест. Срещнахме отбор, който играе добре с топката. Трябваше да страдаме, за да спечелим. Но този мач и онзи с Белгия са различни. Четири години във футбола са цяла вечност. Нивото продължава да се вдига, отборите са добре подготвени тактически, няма грешки", каза на пресконференция футболистът на Манчестър Юнайтед.

"Целта ни е победата. Знаем, че е трудно, но това винаги е била целта ни. Много сме доволни, че сме на полуфинал, това е добро представяне, но идеята е да продължим да печелим", каза още централният защитник.

"Щом Мароко стигна до това ниво, това не е изненада. Те се защитават много добре. По-опитните футболисти трябва да приготвим нещата, за да се борим до последните минути. Трябва да бъдем отлични", вярва Варан.

"Даваме си сметка, че правим нещо голямо в последните години. Постигаме резултати на големите турнири. Съсредоточени сме винаги върху следващия мач, защото така постигаме успехите си", допълни играчът.

"Треньорът ни е внимателен и към най-дребните детайли. Близки сме и знам какво очаква от мен. Постоянно говорим", каза още Рафаел Варан.

"Имаме прекалено голям опит, за да попаднем в капана. Мароко е много солиден отбор, който е трудно да излъжеш. Имат силен колектив и увереност, която идва от добрите мачове. Имат много качествени играчи и ще бъде труден мач. Те пишат историята на марокански футбол", казва французинът.

"Ролята на Гризман в отбора се променя, но той има все същите качества. Той покрива голям терен и има техническа сръчност. Той е играчът, който с пасовете си и с пласирането задава ритъма. Той има качествата и опита да изпълнява тази роля. Той ни носи много на и извън терена", убеден е защитникът.

"Имах нужда да се развикам в мача с Полша. Така го усетих и така го направих. Това е, което се очаква от мен, аз винаги съм поемал моята отговорност. Ако не съм аз, ще е някой друг, важното е отборът да реагира", каза още Рафаел Варан.