Полузащитникът на националния отбор на Хърватия Лука Модрич беше разочарован, след като отборът му отпадна на полуфиналите на Световното първенство по футбол в Катар след загубата с 0:3 от Аржентина. Той разкритикува съдийството на италианеца Даниеле Орсато.

"Не трябваше да се случи така, но трябва да се възстановим и да се опитаме да спечелим мача за третото място. Тъжни сме, искахме да сме на още един финал. Трябва да поздравим Аржентина", каза играчът, който на 37 години може би участва на последното си Световно първенство.

Футболистът на Реал (Мадрид) определи като "ключови" две решение на рефера, едното от които е да не отсъди дузпа в тяхна полза.

"Бяхме добре, контролирахме играта и този корнер, който съдията не ни даде, и дузпата, която за мен не беше дори една, промени всичко. Аржентинецът шутира и се сблъсква с нашия вратар, той отива към него, аз мога да повярвам, че той даде тази дузпа. Това промени малко хода на мача. Но не можем да променим нищо, трябва да се възстановим и да се опитаме да спечелим следващия двубой", добави той.

За Модрич да играеш за третото място "не е наказание", защото "никога не е, да играеш за Хърватия".

За шести път в историята двукратните световни шампиони от Аржентина достигнаха до финал на Световно първенство, където на 18 декември ще играят с победителя от мача между Франция и Мароко.