Гарет Саутгейт обяви вчера състава на Англия за световното и ако някои негови решения изглеждаха логични, други му донесоха доста критики. 

Така много от привържениците на отбора избухнаха, след като Ерик Дайър и Хари Магуайър попаднаха в тима, въпреки неубедителните си изяви през сезона. Играчът на Тотнъм направи серия грешки напоследък, а този на Ман Юнайтед на практика е резерва. Саутгейт обаче пренебрегна Фикайо Томори и Марк Гуехи.  

„Дайър и Магуайър вместо Томори и Рашфорд вместо Тони е нищо друго  освен абсолютен срам. Единственото хубаво е, че Мадисън все пак влезе“. 

„Да предпочетеш Ерик Дайър и Хари Магуайър пред Томори е нищо друг освен престъпление към страната“ и „Казваш ми, че Томори не е по-добър от Дайър, Магуайър или Коуди? Стига човече!“ бяха само част от коментарите в социалните мрежи на недоволните привърженици. 

„Дори и Роб Холдинг трябва да замине за Катар, тъй като е много по-добър от Дайър и Магуайър“. „Да включиш Магуайър, Коуди и Дайър вместо Томори, Гуехи и дори Смолинг е нещо, именно заради което не вярвам, че тази страна може да успее в нещо“ гласяха други.