Нападателят на Еквадор Енер Валенсия грабна заглавията в деня на голямото откриване на Мондиал 2022. Футболистът на Фенербахче вкара и двата гола за победата с 2:0 над домакина Катар в откриващия двубой на световното първенство. По този начин Валенсия се нареди до легенди като Кристияно Роналдо и Алесандро Алтобели - Карфичката.

Валенсия е вкарал последните 5 гола за Еквадор на световни финали. Той избухна на първенството през 2014 г. в Бразилия, когато вкара срещу Швейцария и после два пъти срещу Хондурас. Това бяха последните попадения на Еквадор на световни финали до днес. Така Валенсия е в поредица от 5 поредни гола за Еквадор на световно първенство. Нещо, което са правили само Кристияно Роналдо, легендата на Италия и Интер Алесандро Алтобели - Карфичката и Питър Макпарлънд от Англия. Рекордьори в това отношение са Еузебио, Олег Саленко и Паоло Роси, които са вкарали по 6 поредни гола на мондиал за Португалия, Русия и Италия съответно.

С головете си днес Валенсия стана и най-резултатния играч за Еквадор на световни първенства. След предишното си участие през 2014 г. Валенсия бе забелязан и премиа от Пачука в Уест Хям, а после игра и да Евертън, след което обратно в Мексико с Тигрес, а в последните 2 години играе за Фенербахче, където е вкарал 30 гола в 74 мача. За националния си тим Валенсия вече има 37 гола.

За съжаление на феновете на Еквадор Валенсия бе сменен в 71-ата минута след травма. Въпреки това той стана един от едва четиримата с два гола в мач на откриването на световно първенство. Последният бе Пауло Уанчоп с две попадения за Коста Рика срещу Германия през 2006.