Капитанът на Англия Хари Кейн е заплашен от наказание, ако наистина носи лента с надпис „ЕднаЛюбов“ на световното първенство в Катар. 

Англичаните вече обявиха, че ще коленичат преди мачовете, за да покажат отношението си против расизма и дискриминацията, но и са твърди в намерението си Кейн да бъде с такава лента, като подкрепа за равенство. 

Както е известно домакините на форума бяха доста критикувани заради отношението си към хората с различна сексуална ориентация, след като в страната хомосексуализмът е престъпление, а и бяха обвинени, че потъпкват човешките права. 

От ФИФА обаче разпространиха изисквания свързани с екипите, като подобна лента ще бъде нарушение и ще носи жълт картон на играча. Така Кейн би получил официални предупреждения в първите два двубоя, което ще го извади от битката с Уелс в последния мач  в групата. От ФА на Англия веднага са поискали разяснение от ФИФА. 

„Ние бяхме напълно ясни като отбор и организация, че искаме  да нося тази лента. Знам, че от Футболната асоциация разговарят с ФИФА по въпроса преди мача ще имаме яснота“ заяви Кейн. 

Англичаните играят с Иран в понеделник, като те са една от 9-те държави, които планират подобни ленти за капитаните си. Германия и Нидерландия също са сред тях.