Гарет Саутгейт трябва да остане начело на националния отбор на Англия по футбол, ако чувства, че играчите са зад него, смята бившият селекционер на тима Фабио Капело, цитиран от агенция „Ройтерс“.

Саутгейт призна, че е объркан, обмисляйки бъдещето си след отпадането на Англия на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол. „Трите лъва“ претърпяха поражение с 1:2 от Франция. Той изведе националния отбор на страната до полуфиналите на Мондиал 2018 и финала на Евро 2020. Гарет Саутгейт води състава от 2016 година, а настоящият му договор е до декември 2024-а.

Капело, който бе начело на английския тим между 2007-а и 2012-а, похвали Саутгейт за свършената работа и вярва, че специалистът трябва да остане на поста, докато футболистите са готови да го следват.

„Той свърши добра работа и събра наистина добър, млад отбор“, каза 46-годишният италианец пред телевизия „Скай Спортс“.

„Решението дали да остане или да напусне. Това е негов проблем. Ако е сигурен, че играчите го следват, трябва да остане. Ако те не са с него, тогава трябва да напусне. Това е моята идея. Той трябва свободно да вземе решението си“, продължи Фабио Капело.

„Гарет трябва да говори с хората от футболната асоциация. Ако вярват в него, добре, но ако – не, тогава довиждане“, добави още той.

Капело постави под въпрос дали Хари Кейн е трябвало да изпълни втората дузпа, която бе отсъдена в срещата с „петлите“.

„По време на кариерата си съм изпълнявал дузпи и съм пропускал, защото вратарят е играл с мен в предишните две години. Същото се получи и при Кейн след първата дузпа. При втората беше по-трудно. За мен това бе проблем. Мисля, че трябваше да изберат друг играч“, коментира Фабио Капело.

Снимка: БГНЕС