Бъдещето на Гарет Саутгейт начело на Англия ще стане ясно през януари, съобщи „Скай Спортс“. 

В началото на следващия месец националният селекционер ще обсъди нещата с Футболната Асоциация, след като след отпадането от Франция на световното първенство обяви, че има нужда обмисли внимателно дали да остане или не начело на отбора. 

В Англия нагласите са, че Саутгейт трябва да остане поне до следващото европейско, след като под негово ръководство отборът стигна полуфинал на световното през 2018-а и финал  на Евро 2020. 

Затова и от ФА ще му дадат колкото време иска, за да премисли нещата, но и ще бъдат максимално настоятелни в опитите си да го убедят да остане. 

Настоящият контракт на специалиста е именно до края на турнира в Германия през 2024-а. Ако той евентуално реши да напусне, тогава ще трябва бързо да му се намери заместник, след като през март 2023-а започват квалификациите. 

За самите национали също е важно да имат яснота относно националния селекционер, така че след проведени разговори в началото на януари, вероятно ще стане ясно окончателно дали Саутгейт остава или ще си тръгне.