Бившият старши треньор на националния отбор на Англия по футбол Свен-Горан Ериксон смята, че Гарет Саутгейт трябва да остане мениджър на албионците.

Англичаните отпаднаха на четвъртфиналите след поражение с 1:2 от Франция на Мондиал 2022 в Катар, което постави под въпрос бъдещето на Саутгейт на кормилото на тима, а сред спряганите имена за негов евентуален заместник са на аржентинския спец Маурисио Почетино и на германеца Томас Тухел.

"Почетино би бил страхотен за Англия, но англичаните нямат нужда от чужд треньор. Въпреки че мога да си го представя като мениджър на Англия. Когато беше в Тотнъм, той вършеше страхотна работа, все още не разбирам защо беше уволнен. Футболистите, които играят под негово ръководство, се представят фантастично.

Почетино и Тухел са двама много добри кандидати, но се надявам Англия да задържи Саутгейт за още две години, защо не? Ако бях във Футболната асоциация на Англия, тогава моят приоритет щеше да бъде да запазя Саутгейт, защото не знам кой друг английски мениджър би могъл да заеме неговото място“, каза Ериксон пред Mirror.

Гарет Саутгейт е селекционер на Англия от 2016 година. Договорът му с националния отбор е до лятото на 2024 година.