Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обяви, че има нужда от време, за да реши дали да продължи да води отбора. 

Трите Лъва напуснаха световното в Катар след драматична загуба от Франция с 1:2, макар че изиграха много силен мач. 

„След всеки турнир сядаме и обсъждаме случилото се и как сме се представили. Затова ни трябва известно време, за да сме сигурни, че всеки ще вземе правилните решения” заяви разочарованият Саутгейт. 

„В крайна сметка след всяка надпревара преминаваш през различни чувства, а и тези турнири ти струват страшно много енергия. Аз просто искам да взема най-добрите решения свързани с отбора, с Англия, с ФА, но за да се случи това, се нуждая от известно време” добави наставникът, който има договор с националния отбор за още 2 години. 

„Момчетата показаха страхотен характер и се противопоставиха на един голям отбор. Бяха смели, но разбира се не бяхме префктни. Допуснахме грешки и в двата края на игрището, които в крайна сметка се оказаха решаващи. Отново обаче показахме, че разполагаме с някои много добри играчи и бъдещето пред нас е светло. В края головете бяха решаващи, но разликата бе минимално. Казах на играчите, че не мога да бъда по-горд от тях” изтъкна Саутгейт. 

„Поздравления за Франция. Те също знаят, че участваха в страхотен мач, в който едва ли можехме да направим нещо повече. Когато печелим и губим го правим заедно. Хари бе фантастичен за нас и нямаше да бъдем тук без неговите голове. Когато трябва да биеш втора дузпа в един мач е наистина трудно, особено ако вратарят те познава. Понякога и най-добрите пропускат. Той е фантастичен лидер, но това е футболът”.