Полузащитникът на Англия Джуд Белингам бе засипан с похвали за играта си срещу Иран, а Рой Кийн дори го сравни с някои от най-великите халфове играли за националния отбор. 

19-годишният младок наистина впечатли, като вкара първия гол при успеха с 6:2, но се справи блестящо в средата на терена, като през първото полувреме не сбърка нито един от 40 паса, които направи, от които 10 в последната третина от терена. 

„Представянето му бе абсолютно невероятно. Той бе просто брилянтен. Вече започва да вкарва и на международно ниво, след като бележи редовно на клубно. Играе зряло и притежава всичко, което трябва да има един играч на неговата позиция по отношение на физиката, уменията, техниката и взимането на решения“ заяви Кийн. 

„Завършващият му удар при гола бе фантастичен. През годините Англия е имала страхотни полузащитници като Брайън Робсън, Сколси, Лампард и Джерард и ето, че Джуд вече бележи, така че е наистина великолепен. Вижте дори интервютата му след мача, хлапето просто има всичко“ добави ирландецът. 

В хода на турнира Белингам може да заиграе по-близо до защитата, ако Саутгейт промени формацията си на такава с трима централни защитници, но срещу Иран получи разрешение да играе по-напред и се справи наистина отлично.